Sunday, September 25, 2016

Πώς μπορούμε να δοκιμάσει τα πνεύματα;



Η Αγία Γραφή μας προειδοποιεί 1 Ιωάννη 4: 1 "Αγαπητοί φίλοι, μην πιστεύετε σε κάθε πνεύμα, αλλά δοκιμάζετε τα πνεύματα για να δούμε αν είναι από τον Θεό, επειδή πολλοί ψευδοπροφήτες έχουν βγει στον κόσμο.

Πολύ συχνά ξεχνάμε ότι ζούμε σε ένα πνευματικό εμπόλεμη ζώνη. Εφ 6:12 "Για τον αγώνα μας δεν είναι ενάντια σε αίμα και σάρκα, αλλά ενάντια στους κυβερνήτες, ενάντια στις αρχές, ενάντια στις δυνάμεις αυτού του σκοτεινού κόσμου και ενάντια στις πνευματικές δυνάμεις του κακού στα επουράνια.

Ο διάβολος θα προσπαθήσει να σας παραπλανήσει και θα δείξει τον εαυτό του ως την αλήθεια. 2 Κορ 11: 14-15 "Και δεν είναι περίεργο, ο ίδιος ο σατανάς μεταμφιέζεται σε άγγελο φωτός Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, αν οι υπηρέτες του σατανά μεταμφιέζονται σε υπηρέτες της δικαιοσύνης..

Αλλά να θυμάστε ότι εξαπάτηση είναι μόνο το όπλο του. Αυτός είναι ο πατέρας του ψεύδους και ο ίδιος δεν έχει καλές προθέσεις για λογαριασμό σας. Ιωάννης 8:44 "Ανήκετε στον πατέρα σου, τον διάβολο, και θέλετε να πραγματοποιήσει την επιθυμία του πατέρα σου. Ήταν ένας δολοφόνος από την αρχή, δεν κατέχει την αλήθεια, γιατί δεν υπάρχει καμία αλήθεια σε αυτόν. Όταν βρίσκεται, μιλάει τη μητρική του γλώσσα, γιατί είναι ψεύτης και ο πατέρας του ψεύδους.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο απόστολος Ιωάννης μας ενθαρρύνει να δοκιμάσει τα πνεύματα. Το πλαίσιο της προειδοποίησης του ήταν ψευδοπροφήτες. Ο Ιησούς μας προειδοποίησε εναντίον εκείνων που, όπως καλά! Ματ 7: 15-16 "Προσέξτε για ψευδοπροφήτες Έρχονται σε σας με ενδύματα προβάτων, από μέσα όμως είναι άγρια ​​λύκους.». Αν πιστεύετε σε ένα μη-βιβλικό προφήτη, παρακαλούμε βάλτε ότι προφήτης για τη δοκιμή.

Ωστόσο, η δοκιμή των πνευμάτων δεν περιορίζεται σε προφήτες, αλλά για κάτι που είναι πνευματικό.

Πώς μπορείτε να τα δοκιμάσετε; Εδώ είναι μερικές δοκιμές που θα σας εγγυηθεί αν αυτά τα πνεύματα είναι από τον Θεό ή όχι.

Η πρώτη δοκιμή δίνεται από τον ίδιο τον απόστολο Ιωάννη, στο πλαίσιο των δοκιμών τα πνεύματα.

1. Δοκιμή 1 Ιωάννη 4: 2-3 2 "Αυτό είναι το πώς μπορείτε να αναγνωρίσετε το Πνεύμα του Θεού: Κάθε πνεύμα που αναγνωρίζει ότι ο Ιησούς Χριστός έχει έρθει με τη σάρκα είναι από τον Θεό, αλλά κάθε πνεύμα που δεν αναγνωρίζουν τον Ιησού δεν είναι από Θεός. Αυτό είναι το πνεύμα του αντιχρίστου, που έχετε ακούσει έρχεται ακόμη και τώρα είναι ήδη στον κόσμο.

Η πρώτη δοκιμή είναι να βεβαιωθείτε ότι το πνεύμα αναγνωρίζει ότι ο Ιησούς Χριστός έχει έρθει με τη σάρκα. Αυτοί οι στίχοι είναι καλύτερα κατανοητή υπό το φως των Γνωστικών, όπως τα λάθη που υπήρχε από την εποχή του Ιωάννη. Είχαν αρνείται ότι ο Ιησούς πραγματικά ήρθε εν σαρκί. 2 John 7 "Πολλοί απατεώνες, οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν τον Ιησού Χριστό ως προερχόμενα στη σάρκα, έχουν βγει στον κόσμο. Κάθε τέτοιο πρόσωπο είναι ο πλάνος και ο αντίχριστος." και με τη δράση τους στην πραγματικότητα αρνήθηκε ότι ο Ιησούς είναι ο Μεσσίας.

Να είστε προσεκτικοί αν και γνωρίζουμε ότι ο διάβολος και οι πράκτορές του αναγνωρίσουμε την ιστορική ενσάρκωση, αλλά δεν ομολογούν τον Ιησού ως Κύριο. Κοίτα πώς τα κακά πνεύματα είχαν αναγνωρίζοντας τον Ιησού κατά τη διάρκεια της διακονίας του στη γη:

Mark 1: 23-24 "Ακριβώς τότε ένας άνθρωπος στη συναγωγή τους, ο οποίος είχε καταληφθεί από ένα κακό πνεύμα φώναξε," Τι θέλεις μαζί μας, τον Ιησού από τη Ναζαρέτ; Έχετε έρθει να μας καταστρέψει; Ξέρω ποιος είσαι, ο Άγιος του Θεού! ""

Και

Mark 5: 7-8 "Φώναξε στην κορυφή της φωνής του," Τι θέλεις μαζί μου, Ιησού, Υιέ του Υψίστου Θεού; Ορκίζομαι στο Θεό ότι δεν θα μου τα βασανιστήρια! "

Όπως μπορείτε να δείτε, τα κακά πνεύματα αναγνωρίζουν τον Ιησού ως τον Υιό του Θεού και είχαν αναγνωρίζοντας το υπουργείο του.

Η Αγία Γραφή ακόμη λέει: James 2:19 "Πιστεύετε ότι υπάρχει ένας Θεός Καλή Ακόμη και οι δαίμονες πιστεύουν ότι-και ανατριχιάζω.!."

Η μεγάλη διαφορά είναι ότι το κακό κλείστρο όταν το όνομα του Ιησού αναφέρεται και καμία δεν θα τον αναγνωρίσουμε ως τον Κύριο και Μεσσία. Βεβαιωθείτε ότι το πνεύμα που είναι σε επαφή με το αναγνωρίζει τον Ιησού ως Κύριο και Μεσσία. Όχι κακό πνεύμα θα κηρύξουμε για τον Ιησού είναι ο Κύριός μας και να είναι Μεσσίας μας. Όχι κακό πνεύμα θα καλέσει τους ανθρώπους να αποδεχθούν τον Ιησού στη ζωή τους. Απεχθάνονται το όνομα του Ιησού!

Κάθε πνεύμα που αποστέλλονται από τον Θεό, θα δοξάσει τον Θεό και τη λατρεία του Θεού. Άγγελοι του Θεού δεν λαμβάνουν τη λατρεία για τον εαυτό τους!

Rev 19:10 "Σε αυτό έπεσα στα πόδια του για να τον λατρεύουν. Αλλά μου είπε," Μην το κάνεις! Είμαι σύνδουλος μαζί σας και με τους αδελφούς σας που κρατούν τη μαρτυρία του Ιησού. Λατρεύουν το Θεό! Για την μαρτυρία του Ιησού είναι το πνεύμα της προφητείας. ""

Ο Ιησούς μας δίνει τη δεύτερη δοκιμή.

Δοκιμή 2: Ματ 7: 16-20 "από τον καρπό τους θα τους αναγνωρίσετε Οι άνθρωποι πάρει σταφύλια από thornbushes, ή σύκα από τριβόλια Ομοίως, κάθε καλό δέντρο κάνει καλούς καρπούς, αλλά ένα κακό δέντρο φέρει καρπούς κακό Ένα καλό δέντρο δεν μπορεί.?. φέρουν κακούς καρπούς, και ένα κακό δέντρο δεν μπορεί να φέρει καλούς καρπούς. Κάθε δέντρο που δεν κάνει καλό καρπό κόβεται και ρίχνεται στη φωτιά. Έτσι, από τους καρπούς τους θα τους αναγνωρίσετε. "

Δοκιμάστε τις ζωές εκείνων που προσποιείται να στείλετε από τον Θεό. Είναι ασυνέπειες στη ζωή τους; Είναι ζωή τους σε συμφωνία με το Λόγο του Θεού; Είναι αυτοί που λαμβάνουν τη δόξα για αυτό που κάνουν, ή ο Θεός λαμβάνει δόξα; Είναι αυτοί που βασίζονται στο Θεό μόνο για την κατεύθυνση ή είναι βασίζοντας τις διδασκαλίες τους σε γραπτά από τους άνδρες; Οι ίδιοι ή τους οπαδούς τους βάζοντας τη λέξη τους πάνω από την Αγία Γραφή; Έχουν οποιαδήποτε από τις προφητείες τους δεν έγινε πραγματικότητα; (Θυμηθείτε ο διάβολος είναι ψεύτης και θα αναμίξετε την αλήθεια με τα ψέματα. Αν κάποια από τις προφητείες τους δεν έχει εκπληρωθεί, εκτός αν προβλέπεται για το μέλλον, παρά το γεγονός ότι έδωσε κάποιες προφητείες που εκπληρώθηκαν, δεν είναι από το Θεό!) Οποιοδήποτε ασυνέπειες, όπως αυτά θα σας αποκαλύψει αν είναι από τον Θεό ή όχι.

Τεστ 3: 2 Πέτρου 3: 3-7 «Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να καταλάβετε ότι τις τελευταίες ημέρες scoffers θα έρθει, scoffing και ακολουθώντας τις δικές τους κακές επιθυμίες Θα πει,". Πού είναι αυτό το «έρχεται» υποσχέθηκε; Από τότε που οι πατέρες μας έχασαν τη ζωή τους, όλα θα πάνε ως έχει από την αρχή της δημιουργίας. "Αλλά σκόπιμα ξεχνάμε ότι πριν από λίγο καιρό από το λόγο του Θεού υπήρχαν οι ουρανοί και η γη σχηματίστηκε έξω από το νερό και από το νερό. Με αυτά τα νερά και ο κόσμος εκείνης της εποχής ήταν κατακλύζεται και καταστράφηκε. Με την ίδια λέξη οι παρούσες ουρανούς και τη γη που προορίζεται για την πυρκαγιά, που εκτρέφονται για την ημέρα της κρίσης και της καταστροφής των ασεβών ανθρώπων.

Το Πνεύμα του Θεού μιλάει πάντα σύμφωνα με το Λόγο του Θεού, την Αγία Γραφή. Ο ίδιος αναγνωρίζει την εξουσία του. Όποιος βάζοντας τίποτα πάνω από την Αγία Γραφή ή οποιονδήποτε υποβαθμίζει την Αγία Γραφή, δεν είναι από το Θεό!

1 Ιωάννη 4: 4-6 «Εσείς, αγαπητέ παιδιά, είναι από τον Θεό και τους έχετε νικήσει, γιατί αυτός που είναι μέσα σας είναι μεγαλύτερος από αυτόν που είναι στον κόσμο Είναι από τον κόσμο και ως εκ τούτου, να μιλήσω από τη σκοπιά. . του κόσμου, και ο κόσμος τους ακούει Είμαστε από το Θεό, και όποιος ξέρει ο Θεός μάς ακούει?., αλλά όποιος δεν είναι από το Θεό δεν μας ακούει Αυτό είναι το πώς θα αναγνωρίσει το πνεύμα της αλήθειας και το πνεύμα του ψεύδους . "

2 Πέτρου 2: 1-2: "Αλλά θα υπάρξουν και ψευδοπροφήται μεταξύ του λαού, όπως ακριβώς θα υπάρχουν ψευδοδιδάσκαλοι μεταξύ σας θα εισαγάγουν κρυφά καταστροφικές αιρέσεις, ακόμη και αρνείται ο Υπέρτατος Κύριος που τους-φέρνοντας ταχεία καταστροφή στην αγόρασε. τους εαυτούς τους."

Θα πρέπει να ελέγξετε κάθε επίσκεψη και το μήνυμα με εκείνους στην Αγία Γραφή:



β) Αγγελικό μήνυμα θα επαληθεύεται από το Λόγο του Θεού, ποτέ δεν θα παραβιάζουν, συγχέουν ή να διαστρεβλώνονται γραπτό Λόγο του Θεού.

γ) Ο Αγγελικό επίσκεψης θα είναι να προωθήσει το θέλημα του Θεού, δεν κολακεύει τη σάρκα σου ή να προωθήσει το σκοτάδι.

Αν το ίδιο πνεύμα εκδηλώνεται σε εσάς, εδώ είναι μερικές βιβλικές ενδείξεις για διάκριση.

§ Αν το πνεύμα σας λέει ότι είναι το πνεύμα ενός νεκρού συγγενή ή φίλο, δεν είναι ένας άγγελος από τον Θεό. άγγελοι του Θεού δεν κατοικούν ανθρώπινα σώματα ή να ενταχθούν οι ίδιοι με τα ανθρώπινα πνεύματα. άγγελοι του Θεού δεν επιστήσει την προσοχή σε άλλα όντα, εκτός από τον Ιησού και τον Πατέρα.

§ Μήπως αυτό το πνεύμα να κοινωνικοποιηθούν και να περάσουν αδικαιολόγητη χρόνο με σας - δεν είναι το πνεύμα του Θεού.

§ Μήπως αυτό το πνεύμα χρησιμοποιούν τα φυσικά πράγματα για να σας εντυπωσιάσει? αξιοθέατα, τους ήχους, τα χρώματα, το "υπερφυσικό"? δεν είναι το πνεύμα του Θεού. αγγέλους του Θεού να παραδώσει τα μηνύματα στο λαό του Θεού και στη συνέχεια εξαφανίζονται. Δεν "στέκι" με τους ανθρώπους

§ Μήπως το πνεύμα σας κολακεύουν και να δημιουργήσουν την υπερηφάνειά σας; Αυτό δεν είναι ένα από τους αγγέλους του Θεού.

§ Έχει το πνεύμα προσπαθήσουμε να σας αναγκάσει να κάνει κάτι παρά τη θέλησή σας; Αυτό δεν είναι ένα αληθινό πνεύμα του Θεού. Πνεύμα του Θεού μέσα σου, θα οδηγήσει και να σας καθοδηγήσει σε όλη την αλήθεια. Θα έχετε μια εσωτερική ειρήνη που αυτό το ον είναι από το Θεό με το μήνυμά του (η οποία πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένο με το λόγο του Θεού και να περάσει όλες τις δοκιμές που περιγράφονται προηγουμένως)

§ Μήπως η πνευματική συνάντηση γυμνά πνευματική φρούτα; Οι άγγελοι στέλνονται να παραδώσει το λαό του Θεού, φέρει το μήνυμα του Θεού, και να βοηθήσει στην προώθηση του σχεδίου του Θεού μέσω των ανθρώπων Του. δαίμονες του Σατανά να έρθει να εξαπατήσουν, να καταστρέψουν, να προκαλέσει σύγχυση και αμηχανία.

Η προειδοποίηση από τον απόστολο Ιωάννη 1 Ιωάννη 4: 1 "Αγαπητοί φίλοι, μην πιστεύετε σε κάθε πνεύμα, αλλά δοκιμάζετε τα πνεύματα για να δούμε αν είναι από τον Θεό, επειδή πολλοί ψευδοπροφήτες έχουν βγει στον κόσμο." ΜΕΜΑ ισχύει ακόμη περισσότερο σήμερα από ποτέ. Είμαστε αντιμέτωποι με μια τέτοια παραγωγικός των θρησκειών και των διαφόρων δογμάτων, και αυτή όλα στο όνομα του Χριστού και το Πνεύμα του Θεού. Η προτροπή είναι πολύ σχετικό και σημαντικό για εμάς. Είσαι έλεγχο τα πνεύματα;

Θυμηθείτε το Άγιο Πνεύμα μόνο ο Θεός θα σας οδηγήσει στην αλήθεια. Ο διάβολος θα σας οδηγήσει μόνο σε ένα μίγμα αλήθειες και ψέματα.

John 16:13 «Αλλά όταν εκείνος, το Πνεύμα της αληθείας, θέλει σας οδηγήσει σε όλη την αλήθεια."

Έχετε δοκιμάσει τα πνεύματα που βρίσκονται σε επαφή με; Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το Πνεύμα του Θεού, δεν είναι πολύ αργά ακόμα να δεχτεί τον Ιησού μέσα στην καρδιά σας και ζήστε το Πνεύμα του Θεού στη ζωή σας. Αυτός είναι ο μόνος που μπορεί να σας δώσει την εσωτερική ειρήνη. Θα δεχτείς τον Ιησού τώρα από την απάντηση της κλήσης του βωμού στο


______________________________________________________

Στην Ιωάννου Α 4: 1 μας λένε, ". Αγαπητοί, μην πιστεύετε σε κάθε πνεύμα, αλλά δοκιμάζετε τα πνεύματα αν είναι από τον Θεό? Επειδή πολλοί ψευδοπροφήτες βγει στον κόσμο"

Η ελληνική λέξη που χρησιμοποιείται εδώ είναι dokimazo που σημαίνει "για να ελέγξετε ή να εγκρίνει, να διακρίνει, να εξετάσει ή να αποδειχθεί" Έτσι τώρα που ξέρουμε τι είμαστε υποτίθεται ότι πρέπει να κάνουμε, ας δούμε πώς να πάει για αυτό.

Αν θέλουμε να γνωρίζουμε "... αν είναι του Θεού ...", τότε θα πρέπει να κοιτάξουμε προς το Λόγο Του για να δούμε αν τα πνεύματα ευθυγραμμιστούν με τις αλήθειες, τις αρχές και τις υποσχέσεις που βρέθηκαν εκεί.

Κάτι πρέπει να θυμάστε όμως, "Αλλά ο φυσικός άνθρωπος δεν δέχεται τα του Πνεύματος του Θεού: διότι είναι μωρία εις αυτόν:. Δεν μπορεί να τα γνωρίζουν, διότι πνευματικώς ανακρίνονται" Προς Κορινθίους Α 2:14

Έτσι, αν θέλουμε να διακρίνουμε αν κάτι είναι από το Πνεύμα του Θεού, τότε πρέπει να δεχτούμε το Θεό γιατί όπως φυσικά ο άνθρωπος είμαστε ανίκανοι να απαιτητικούς αυτό μόνοι μας.

Και πώς μπορούμε να γνωρίσουμε τον Θεό; Ρωμαίους 12: 2 "Και δεν πρέπει να συμμορφωθεί προς αυτόν τον κόσμο:. Αλλά να μεταμορφώνεστε με την ανανέωση του νου σας, ότι το YE μπορεί να αποδειχθεί αυτό είναι ότι το αγαθόν και ευάρεστον και τέλειον, το θέλημα του Θεού"

Είναι από τη λήψη Πνεύμα του Θεού και να μετατραπεί από την ανανέωση του νου μας με το λόγο Του που είμαστε σε θέση να διακρίνουμε αν πνεύματα είναι του Θεού ή όχι.


______________________________________________________

John μιλάει στους πιστούς. Τους αποκαλεί «αγαπημένη». Λέει ότι δεν θέλουμε να "πιστεύουμε κάθε πνεύμα» αλλά «τεστ» τους ως προς το «αν είναι από τον Θεό." Γιατί; Επειδή υπάρχουν "πολλοί ψευδοπροφήτες" που έχουν "βγει στον κόσμο." Πίσω από κάθε προφήτης είναι ένα πνεύμα. Το μεγάλο ερώτημα είναι δεν το Πνεύμα του Θεού ή ένα κακό πνεύμα να οδηγήσει αυτόν τον δάσκαλο. Πριν εμπιστευόμαστε κάθε δάσκαλος, θα πρέπει να «δοκιμάσει τα πνεύματα."

Σε 1 Thess.5: 20-22, ο Παύλος λέει «Μην περιφρονεί προφητείες Δοκιμάστε όλα τα πράγματα? Κρατήσει γρήγορα ό, τι είναι καλό.".

Σε Mt.7: 15-16, ο Ιησούς λέει «Προσέχετε από τους ψευδοπροφήτες, που έρχονται σε σας με ενδύματα προβάτων, από μέσα όμως είναι αρπακτικοί λύκοι Θα τους γνωρίσετε από τους καρπούς τους..

Στις Πράξεις 20:29, ο Παύλος είπε στους Εφέσου πρεσβύτερους "Για ξέρω αυτό, ότι μετά την αναχώρησή μου λύκοι βαρείς θα έρθει στο μεταξύ σας, δεν φείδεται το κοπάδι."

Στο 2 'Πέτρου 2: 1, ο Πέτρος λέει ότι «Υπήρξαν όμως και ψευδοπροφήται μεταξύ του λαού, καθώς θα υπάρχουν ψευδοδιδάσκαλοι μεταξύ σας, ο οποίος θα φέρει κρυφά στο καταστροφικές αιρέσεις, ακόμη και αρνείται τον Κύριο που τους αγόρασε, και να φέρει σε εαυτούς ταχείαν απώλειαν. "

Σε Εφεσ.4: 14, ο Παύλος λέει ότι ένα σίγουρο σημάδι της πνευματικής ανωριμότητας είναι "πέταξε πέρα ​​δώθε και μεταφέρονται περίπου με κάθε άνεμο της διδασκαλίας, με την πονηριά των ανθρώπων, στην πονηριά πονηριά του απατηλή αποτύπωση."

Αν πιστεύουμε και να έχουμε πίστη και να έχουν τον Χριστό μέσα μας και το Άγιο Πνεύμα μας οδηγεί, μπορούμε να ελέγξουμε τα πνεύματα και να ξέρω αν κάτι είναι από τον Θεό ή όχι. Αν μελετήσουμε λέξη του Κυρίου και είναι βιβλικά ώριμη στη λέξη, τότε μπορούμε να ελέγξουμε τα πνεύματα και να ξέρετε τι είναι σωστό. Αν υπάρχει ποτέ οποιαδήποτε ερώτηση δοκιμή των πνευμάτων, η απάντηση είναι πάντα άμεσα στην Αγία Γραφή. Μπορεί όλοι να είναι ευλογημένος!


______________________________________________________

1Ιω 4: 1 Αγαπητοί, μην πιστεύετε σε κάθε πνεύμα, αλλά δοκιμάστε τα πνεύματα αν είναι από τον Θεό: επειδή πολλοί ψευδοπροφήτες πάει έξω στον κόσμο.

1Ιω 4: 2 Με το παρόν γνωρίζουμε εσείς το Πνεύμα του Θεού: Κάθε πνεύμα που τις εξομολογείται ότι ο Ιησούς Χριστός ήλθεν εν σαρκί είναι του Θεού:

1Ιω 4: 3 Και κάθε πνεύμα που δεν εξομολογείται ότι ο Ιησούς Χριστός ήλθεν εν σαρκί, δεν είναι του Θεού: και αυτό είναι ότι το πνεύμα του αντίχριστου, εκ των οποίων ακούσατε ότι θα πρέπει να έρθει? και ακόμη και τώρα είναι ήδη στον κόσμο.

GW - 1Ιω 4: 1 Αγαπητοί φίλοι, δεν πιστεύουν όλοι οι άνθρωποι που λένε ότι έχουν το Πνεύμα. Αντ 'αυτού, να τους δοκιμάσει. Δείτε αν το πνεύμα που έχουν είναι από το Θεό, επειδή υπάρχουν πολλοί ψευδοπροφήτες στον κόσμο.

1Ιω 4: 2 Αυτό είναι το πώς μπορείτε να αναγνωρίσετε το Πνεύμα του Θεού: Κάθε πρόσωπο που δηλώνει ότι ο Ιησούς Χριστός έχει έρθει ως άνθρωπος έχει το Πνεύμα που είναι από το Θεό.

1Ιω 4: 3 Όμως, κάθε πρόσωπο που δεν δηλώνει ότι ο Ιησούς Χριστός έχει έρθει ως άνθρωπος έχει ένα πνεύμα που δεν είναι από το Θεό. Αυτό είναι το πνεύμα του αντιχρίστου, που έχετε ακούσει έρχεται. Αυτό το πνεύμα είναι ήδη στον κόσμο

No comments:

Post a Comment