Friday, May 30, 2014

Θέλω τώρα να ρωτήσω τους αφελείς αυτούς που τους συμβουλεύονται

 Πιστεύουν στ΄αλήθεια ότι μπορεί κάποιος να γνωρίζει πράγματα από την ιδιωτική σου ζωή χρησιμοποιώντας απλά την ημερομηνία γέννησής που του δίνεις; Πολύ περισσότερο να προβλέψει τι θα σου συμβεί στο μέλλον, κοιτάζοντας τα άστρα;
Σου δίνει όμως λες ενδείξεις ότι σε ξέρει.
 ’ρα το πιθανότερο είναι ότι κάποιος του αποκάλυψε μερικές πληροφορίες για σένα. Αυτό μπορεί να είναι χάρισμα θεϊκό ή απάτη δαιμονική λες; Αλλά θεϊκό δεν γίνεται να είναι και το ξέρεις καλά, αφού η εκκλησία αυτά τα καταδικάζει αυστηρά και μάλιστα δεν σου δίνει θεία κοινωνία αν πηγαίνεις σε τέτοιους ανθρώπους. ’ρα μένει ότι είναι δαιμονικό! Γι αυτό και οι άνθρωποι αυτοί λέγονται μέντιουμ. Λειτουργούν σαν μεσάζοντες δηλαδή μεταξύ σού και του Σατανά! Έτσι σε διευκολύνουν να πέσεις στα χέρια του ή μάλλον καλύτερα στα νύχια του και μετά ... Θεός φυλάξοι...
Θα αναρωτηθείς τώρα, μα καλά όλοι είναι μέντιουμ; Ασφαλώς όχι, διότι μιλάμε για πολλές χιλιάδες που ασχολούνται με το επάγγελμα αυτό. Όμως ακόμη και κάποιος που δεν είναι επίσημο μέντιουμ, μπορεί να γίνει μέντιουμ, χωρίς να το καταλάβει όταν ασχολείται με αυτά και έτσι ξαφνικά να αποκτήσει ικανότητες και "χάρισμα". Το ίδιο και εσύ , χωρίς να το θέλεις πέφτεις στην αγκαλιά του Σατανά! Επειδή όμως ο διάβολος τίποτε δεν σου δίνει δωρεάν, καταλαβαίνεις με τι αντάλλαγμα έχεις να πληρώσεις και εσύ και το μέντιουμ, την εξυπηρέτηση που θα σου κάνει. Και βέβαια αυτός δεν πληρώνεται με χρήματα, τι να τα κάνει άλλωστε... θέλει αίμα & θυσίες, θέλει ψυχές αθώες για την κόλαση και τότε αλίμονό σου.
Σωτηρία δεν υπάρχει λοιπόν τότε; Η μόνη σωτηρία είναι να πας να εξομολογηθείς ειλικρινά και να κάνεις ότι σου πει ένας καλός και έμπειρος ιερέας.
Το όλο πράγμα μπορεί να φαίνεται για γέλια, αλλά δεν είναι καθόλου αστείο, είναι πολύ σοβαρό! Πολλοί σκέφτονται και λένε, δε με νιάζει και να μην βγουν αληθινά όλα όσα θα μου πεί, όμως έχω μια ανακούφιση, δεν βαδίζω τυφλός και αβέβαιος. Κι όμως καημένε μου παθαίνεις ακόμη μεγαλύτερη ζημιά, γιατί εκτός από την ψυχή σου, μπορεί να χάσεις και τον εαυτό σου, αφού αφήνεσαι στην τύχη και ευνουχίζεις τις δυνατότητες και  τις δυνάμεις σου, ώστε να μην προσπαθήσεις όσο μπορείς περισσότερο για το καλύτερο, αφού σκέφτεσαι ότι ούτως ή άλλως θα γίνει ότι λένε τα χαρτιά! Αυτό όμως είναι μεγάλο λάθος και σου στερεί ουσιαστικά το μέλλον. Είναι κρίμα πραγματικά που πολλοί ανυπόμονοι στο παρόν, εξαγοράζουν το μέλλον με ένα παραμύθιασμα που το πληρώνουν πολύ ακριβά.
π. Αντώνιος Στυλιανάκης,
ιατρός - ψυχοθεραπευτής παιδιών και νέων

No comments:

Post a Comment