Friday, May 31, 2024

Learning about the real truth



Η αλήθεια είναι μερικές φορές πικρή να την αποδεχτείς, αλλά παραμένει ο καταστροφέας των ψεμάτων. Δεν είναι αληθές ότι η Παπική Εκκλησία είναι αδελφή εκκλησία, διότι ο Χριστός δεν έχει δύο σώματα.


Ορίζουν το άγιο νερό τους ως νερό ευλογημένο από έναν ιερέα με πρόσθετο αλάτι ως συντηρητικό! Εάν αποδεχτούμε ένα ψέμα, άλλα θα ακολουθήσουν. Εάν αποδεχτούν τα παπικά μυστήρια ως έγκυρα, τότε πρέπει να αποδεχτούν τους ιερείς και τους επισκόπους και τους καρδινάλιους ως έγκυρους, και τον Πάπα της Ρώμης με το πρωτείο, την ύψιστη εξουσία και το αλάθητό του ως έγκυρα.


Τότε πρέπει να αποδεχτούμε ότι είναι πραγματικά ο διάδοχος του Πέτρου που πρέπει να ήταν ο επικεφαλής των Αποστόλων. Αλλά οι αποστατικοί Ορθόδοξοι, αντίθετα με τις Γραφές και τους Ιερούς Κανόνες, ήδη αποκαλούν τα μυστήριά τους έγκυρα, και το αποτέλεσμα είναι η σύγχυση μεταξύ των Ορθοδόξων, ιδίως εκείνων που έχουν φύγει από την αιρετική τους εκκλησία και έχουν έρθει στην Ορθοδοξία.


Εάν η Παπική είναι αληθινή Εκκλησία, και μπορεί να υπάρχει μόνο μία Εκκλησία, μπορούμε εξίσου να εγκαταλείψουμε την άκυρη Ορθοδοξία και να φιλήσουμε το μεγαλοπρεπές δαχτυλίδι του Αγίου Πατέρα, και να του προσφέρουμε μία υπόκλιση!


Είναι χειρότερο να επιδιδόμαστε στην υποκρισία που ο Χριστός μισεί, και είπε στους υποκριτικούς Φαρισαίους: Πώς μπορείτε να αποφύγετε την καταδίκη της Γέεννας; Πρέπει είτε να σταθούμε ορθοί ως αληθινοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί, είτε να φύγουμε και να πάμε στον Πάπα, αλλά σίγουρα να απαλλαγούμε από το ψέμα ότι υπάρχουν δύο εκκλησίες του Χριστού.


Αυτοί που επιθυμούν την ενότητα με αυτούς, για να είναι συνεπείς, θα μας έκαναν να σταματήσουμε να μνημονεύουμε εκατοντάδες χιλιάδες μαρτύρων που σφαγιάστηκαν από τους Παπιστές, από πριν τους Σταυροφόρους, στο Άγιο Όρος, μέχρι τους 850.000 Σέρβους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που μαρτύρησαν από τους Κροάτες Καθολικούς, και περισσότερους.


Θα μας έκαναν να εγκαταλείψουμε τον Άγιο Φώτιο τον Μέγα, που πριν από χίλια χρόνια, αποκαλούσε τους Λατίνους τρελούς. Θα μας έκαναν να εγκαταλείψουμε τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό που λέει ότι ο Πάπας πρέπει να καταραστεί ως η αιτία όλων των κακών. Το ίδιο και για τον Μάρκο της Εφέσου που μόνος του εμπόδισε την ένωση με την Παπική. Και πάλι, θα μας έκαναν να εγκαταλείψουμε τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη, που λέει ότι οι Λατίνοι είναι αβάπτιστοι και ασωθήτοι.


Αλλά περισσότερο από όλα, θα μας έκαναν να εγκαταλείψουμε τους Πατέρες των Πρώτων δύο οικουμενικών συνόδων που καθιέρωσαν το ιερό μας Σύμβολο της Πίστεως. Διότι με την ύπαρξή του, απαγορεύει άλλες εκκλησίες, μυστήρια, Χριστολογίες, Θεολογίες, Βαπτίσματα και αιρέσεις. Σθεναρά διακήρυξαν την σημαντική αλήθεια:


"Πιστεύω εις Μίαν, Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν".


Γιατί αναζητούν να αλλάξουν τις αλήθειες που πάντα πιστεύαμε; Εάν ακολουθήσουμε τον παρόντα πλάνη τους, θα εγκαταλείψουμε την αγία Ορθοδοξία και ο Χριστός και το Άγιο Πνεύμα θα μας εγκαταλείψουν.


Η εγκατάλειψη των ορθόδοξων αληθειών θα έχει ως αποτέλεσμα πολλά κακά στους ηγέτες, των οποίων η κύρια λειτουργία είναι να υπερασπίζονται την αγία Ορθοδοξία διατηρώντας την απαλλαγμένη από διαφθορά.


Η ☦ Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία

No comments:

Post a Comment