Ο πατέρας Σεραφείμ ανέλυσε επίσης τις σύγχρονες θεραπείες της ΝΔΑ. Είδε μέσα τους μηνύματα που αντικατοπτρίζουν την μη Ορθόδοξη, αποκρυφιστική σκέψη για τη μετά θάνατον ζωή. Για παράδειγμα:
1. Δεν χρειάζεται να φοβάσαι τον θάνατο. Οι αντιλήψεις των σύγχρονων NDE δείχνουν ότι ο θάνατος δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβόμαστε. Ο πατέρας Σεραφείμ ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει λόγος να υποθέσουμε ότι αυτά τα χαρούμενα οράματα δείχνουν πραγματικά τι θα βιώσει η ψυχή, σε μόνιμη βάση, μετά το θάνατο του σώματος.2. Η κρίση και η κόλαση είναι ανύπαρκτες. Οι ανεκδοτολογικές αποδείξεις από τα NDEs απεικονίζουν την «ύπαρξη του φωτός» ως μια μη κρίσιμη οντότητα που βλέπει τις πράξεις κάποιου, ακόμη και κακές πράξεις, με την εξοργιστικότητα και το χιούμορ. Ο πατέρας Σεραφείμ απάντησε ότι αυτό το τεκμήριο αποφυγής της κρίσης δεν ήταν υποστηρικτικό. Επισήμανε ότι ορισμένοι ερευνητές της NDE φαίνεται να αγνοούν εντελώς την πιθανότητα ότι η εμφανής απουσία κρίσης στις αρχικές στιγμές μετά το θάνατο μπορεί να είναι μια λανθασμένη εντύπωση. ή αυτή η κρίση θα μπορούσε πράγματι να συμβεί, αλλά αργότερα.3. Οι ΝΔΕ είναι οι ίδιοι προετοιμασίες για τη μετά θάνατον ζωή. Ο πατέρας Σεραφείμ περιέγραψε ως «τραγικό» και «άδικο» την αφελής άποψη ότι η πίστη, η μετάνοια, ο πνευματικός αγώνας και η συμμετοχή στα Μυστήρια ήταν λιγότερο σημαντικά από τη λεγόμενη κατανόηση και αγάπη που υποτίθεται ότι προκάλεσαν οι ΝΔΕ και άλλες τέτοιες εμπειρίες. Ο Πατήρ Σεραφείμ επέλεξε αυτά τα δόγματα πίσω στις διδασκαλίες των πνευματιστών του 19ου αιώνα. Το πνευματιστικό κίνημα προέκυψε στην Ευρώπη κατά τη δεκαετία του 1850 και βασίστηκε εν μέρει στην αντίληψη ότι οι ψυχές μπορούν να προχωρήσουν σε υψηλότερα επίπεδα ύπαρξης. Οι πνευματιστές διδάσκουν επίσης ότι οι «προχωρημένες» ψυχές πρέπει να καλωσορίζουν τον θάνατο χαρούμενα, επειδή ο θάνατος έλαβε την υπόσχεση για μεγαλύτερη «φώτιση».
Τέτοιες διδασκαλίες, εξήγησε ο πατέρας Σεραφείμ, εφευρέθηκαν από δαίμονες και παραδόθηκαν μέσω των μέσων ενημέρωσης στους πνευματιστές. Αυτά τα δόγματα προορίζονταν ειδικά για να εξουδετερώσουν και να αντικαταστήσουν την παραδοσιακή χριστιανική αντίληψη της μετά θάνατον ζωής. Ο πατέρας Σεραφείμ χαρακτήρισε την αποκρυφιστική αντίληψη της ζωής μετά το θάνατο, που αποτελεί παράδειγμα στο Νέας Εποχής των ΝΔΕ και της μετά θάνατον ζωής, ως απλά μια δημοφιλή εκδοχή πνευματιστικών δογμάτων του προηγούμενου αιώνα. Τέτοιες πεποιθήσεις είναι ακριβώς αυτό που οι δαιμόνες επιθυμούν να ενθαρρύνουν, μέσα από απολογισμό ενός "μη κρίσιμου" υπεροχή που περιμένει τις ψυχές "από την άλλη πλευρά.
Ο πατέρας Σεραφείμ έρχεται σε αντίθεση με τις επιπτώσεις των σύγχρονων ΝΔΕ με τον αντίκτυπο που έχουν τα αυθεντικά οράματα της μετά θάνατον ζωής στους πιστούς. Ένα αληθινό όραμα της μετανάστευσης αφήνει το θέμα με δέος και βαθιά επίγνωση της αμαρτωλότητάς του. Η σύγχρονη NDE, από την άλλη πλευρά, τείνει αντ 'αυτού να μειώσει ή ακόμα και να εξαλείψει την αίσθηση της αμαρτίας σε ένα άτομο
No comments:
Post a Comment